Penész mentesítés a célra megfelelő festékkel

2014-05-24

search-2Ami jó volt az űrsiklóknál az bevált a penész elleni küzdelemben is! Az eddig csak az űrtechnológiánál alkalmazott nano-üvegkerámia gömböcskéket a festékek segítségével a falra hordva olyan hatásos penész elleni védelmet érhetünk el, amely jobb, hatásosabb és hosszabban tartóbb minden eddiginél. A hagyományos védekezések csak átmenetiek voltak. A tisztítás, a hipós vízzel való lemosás, lekaparás és a száradás utáni meszelés vagy festés csak kis ideig tartották távol a penészgombát. A lúgos hatás a mész száradása után megszűnik, így ismét jó helye van a penésznek. Ez a falfesték azonban a gömbök segítségével javítja a falak hőszigetelését, megakadályozza a nedvesedést és szabályozza a szobák belső páratartalmát. Így már nincs meg az ideális körülmény ahhoz, hogy a gomba újra megtelepedjen. A mai igényekhez alkalmazkodva sokféle színben kikeverhető a festék. Így más színben pompázhat a lányszoba, a fiúszoba, a nappali, a fürdőszoba és a konyha is. A legjobb, ha a lakás minden helyiségét ilyen falfestékkel festjük ki.

Talavera salátás tálak online

2014-05-17

Képernyőfotó 2014-05-18 - 21.27.37Hatalmas nagy tágas szobákban, kertekben és meghitt kis zugokban egyaránt jól mutatnak a casalatina.hu mexikói kézműves stílusban készült ajándéktárgyai, használati tárgyai, függő székei és függő ágyai, festmény másolatai és lenyűgözően szép színes Talavera kerámiái. Nincsenek olyan latin-amerikai lakberendezési könyvek, amelyek ne mutatnák be ezeket a vidám motívumokat, a hihetetlen élénk színeket és a változatos formavilágot. A Talavera salátástálak, kínálók és vázák a legegyszerűbb asztalból is ünnepi asztalt varázsolnak. Ezért is választják sokan születésnapi, névnapi, Anyák napi ajándéknak. Nászajándéknak sokszor esik a választás a különleges ónötvözet sushi tálakra, sajttálakra, kancsókra és tálaló evőeszközökre. A színes függőágyak a kertbe csempészik be a mexikói hangulatot. A kert végében, a lugas alatt meghitt kis pihenő sarok rendezhető be velük. Egy-két mexikói díszpárna, gyapjútakaró gondoskodhat a tökéletes komfortról. Hölgyeknek a sálak és az Ayla Bar ékszerek, férfiaknak a Panama kalap viselése hozhatja el a dél-amerikai életérzést.

Blu-ray filmek, hogy otthon is mozizhass

Képernyőfotó 2014-06-03 - 19.14.09Gyermekeimet kereszt szüleik a múlt hétvégén elvitték moziba, ahol sohasem voltak még életük elmúlt 8 éve során. Az ötlet nem volt rossz, hiszen mindenképpen olyan élményt szerettek volna adni nekik gyermeknap alkalmából, ami maradandó és sokáig emlékezetes is lesz. A főváros egyik bevásárlóközpontjában kezdték a napot, ahol a reggeli elfogyasztása után megnézték A Lego kalandcímű mozifilmet. Nagyon tetszett a gyerekeknek, hiszen vasárnap esti hazaérkezésük óta szinte csak erről beszélnek és játékaik során is az élmények köszönnek vissza. Sajnos azonban én nem láttam a mozifilmet, így kérdéseikre nem tudok válaszolni, nem tudom mi hogyan volt. Hogy hiányosságomat pótoljam úgy döntöttem, hogy következő hónapban megrendelem a Rocky webáruházból a mozifilm Blu-ray lemezét, amire egyenlőre csak előrendelést lehet leadni, hiszen megjelenése csak június 18 körül várható. Persze elképzelhető, hogy addig is engedek a kéréseknek és a Blu-ray lemez megérkezése előtt megnézzük még egyszer moziban a sokak által dicsért filmet.

Családbarát szállodák egy csokorban online

2014-05-07

Képernyőfotó 2014-05-20 - 10.56.44Családi akciók a gyerekbarát wellness hotelekben! A szállodák felismerték, hogy a kisgyerekes családok is egyre inkább kimozdulnak otthonukból. Régen nem volt ez így, hiszen utazni, csak nagyobb gyerekekkel mertek a szüleik. Ma már sok szállodában várják a legkisebbeket is szüleikkel és testvéreikkel együtt. A hotelek sok energiát fordítanak arra, hogy megfelelő környezetet biztosítsanak a gyerekes családok számára. Sekély, meleg vízzel töltött medencék, gyerekbarát szállodai szobák, gyermek pocakba való kímélő ételek és italok várják a csöppségeket. A jó gyerekbarát szállásadók figyelnek arra is, hogy többféle életkornak megfelelő programokkal kedveskedjenek a gyerekeknek. A foglalkozások, a lovaglások, a kézműveskedések vagy a bohócok magánszáma alatt a felnőttek nyugodtan megkóstolhatják a helyi borokat, ejtőzhetnek a gyógyvizes medencében, vagy élvezhetik a különféle wellness szolgáltatásokat. Érdemes keresni a plusz éjszakát kínáló ajánlatokat is, hiszen így még több időt tölthet el együtt a család.