A modern konyha lényege.

2022-12-22
olasz design étkezőasztal

olasz design étkezőasztal

A konyha otthonunk legforgalmasabb helyisége. Itt kezdjük a napot egy kávéval, és egy reggelivel, és itt ér véget minden jó buli. A modern konyhákkal szemben szigorú funkcionális, ergonómiai és biztonsági követelményeket támasztunk, de fontos, hogy a megoldások inspirálók, takarékosak és környezetkímélők is legyenek, hiszen csak a minőségi és hatékonyan szervezett konyha képes éveken át megfelelni a mindennapok kihívásainak. A konyha mindig is központi helyiségnek számított, de az utóbbi időkben egyre több funkciót vesz át az otthon többi területétől, így jelentősége egyre nő. Új trend például a nappali funkciók integrálása a konyhába. Egyre közkedveltebbek a konyhasziget- vagy bármegoldások. A mai világban a konyha már messze nem csak az étel elkészítésének a helyszíne. Rengetegen töltik itt az otthoni idejük nagy részét az étkezésen kívül is, a család vagy barátok társaságában. Egy design, luxus olasz étkezőasztal, és prémium, olasz étkezőszék kiválasztásához keresse a myhome.hu weboldalt!

Mit is csinál a rendszergazda?

2022-12-17
rendszeradminisztrátor

rendszeradminisztrátor

Tudásukra nap, mint nap rászorulunk, állandóan segítséget kérünk, a technikai hibáktól kezdve a vírusfertőzések elleni védekezésen át a hardveres és szoftveres környezet fejlesztéséig minden témakörben otthonosan mozognak. Mentéseket kezelnek, spameket szűrnek, erőforrást optimalizálnak, frissítenek, hibákat hárítanak el, technikai támogatást nyújtanak és gondoskodnak arról, hogy az üzletmenet folyamatosan működhessen. A szokásos munkákon kívül sok helyütt a rendszergazdának még az idén május 24-én életbe lépett GDPR szabályozásból adódóan további extra adatvédelmi feladatai is vannak. Ha varázsütésre eltűnnének, azonnal észrevennénk hiányukat, és talán jobban megbecsülnénk nélkülözhetetlen, háttérben végzett munkájukat. Nem csupán valamiféle csodabogaraknak tartanánk őket, akiket baj esetén riasztani lehet. Kicsit olyan ez, mint a láthatatlan háztartási munka: amíg minden rendben, ragyog a lakás, addig nem tűnik fel, hogy valaki elvégezte ezeket a feladatokat. Szeretné, ha egy fejvadász cég megfelelő rendszergazda állást kínálna Önnek? Ehhez keresse az ijob.hu weboldalt!

Munkahelyi baleset emelkedése a leterheltségek miatt

2022-12-15
kártérítés összege

kártérítés összege

Nem az építőiparban történik a legtöbb munkahelyi baleset, ám a halálos és súlyos kimenetelű események számával éllovas az építési ágazat. Az, hogy az építőiparban ilyen nagy a balesetveszély, főként az ágazat leterheltségével magyarázható.  Nő az új építésű ingatlanok száma, ráadásul a helyzetet tovább súlyosbíthatja, hogy a kormány az új vidékfejlesztési projektjének keretében bővíti a CSOK-ot. A megrendelések teljesítéséhez ugyan jelenleg épp 60 ezerrel több fő áll rendelkezésre, mint az építőipar mélyrepülése idején, csakhogy a hivatalosan foglalkoztatottak 90 százaléka segédmunkás, akik könnyebben szenvednek munkahelyi balesetet, mint a szakmunkások. Szintén a munkahelyi balesetek kockázatát növeli, hogy a megnövekedett igények miatt szükségessé vált a nyugdíjas korú munkaerő visszahívása is, és bár a szakértők szerint ők sem szenvednek nagyobb valószínűséggel balesetet, mint fiatalabb társaik, ám ha mégis, lassabban gyógyulnak. Munkahelyi baleset esetén keresse fel a baleseti-karterites.com oldalt, és kérjen díjmentes tanácsadást!

Kopaszodás visszafordítása

2022-12-11
hajbeültetés ár

hajbeültetés ár

A hajhullás mértékének megállapításához „hajhúzásos tesztet” (ún. Saboraud-manővert) is elvégezhetnek. A vizsgálatot megelőzően legalább 24 órával nem szabad hajat mosni. A vizsgálatot végző a hajba „fúrja” az ujjait (tehát nem a haj végénél, hanem a fejbőrnél húzza meg a hajszálakat), és 50-60 hajszálat fog a hüvelyk-, a mutató- és a gyűrűs ujja közé. A hajszálakat határozottan, de nem fokozott erővel meghúzza. Egészséges fejbőr és hajszálak esetén csak a telogén szakaszban lévő, vagyis már egyébként is kihullás közeli állapotban lévő hajszálak maradnak az ujjai között, ez nagyjából a hajszálak 10 százalékát jelenti. Ha ennél többet tud kihúzni, a teszt pozitívnak tekinthető és megállapítható a fokozott hajhullás. A hajhúzásos tesztet a hajas fejbőr legalább három részén (a homlokhoz közel, a halántéknál és a nyakszirthez közel) kell elvégezni. A hajhullás típusára következtetni lehet abból, hogy a teszt mely területeken jár pozitív, és melyeken negatív eredménnyel. Bizonyos esetekben, pl. a nőknél fontosak lehetnek az endokrinológiai, nőgyógyászati vizsgálatok is, mert a hajhullás és a kopaszodás a hormonális egyensúly zavaraira is utalhat. Keresse a hajszalhijan.hu weboldalt, ahol a hajbeültetés nőknek is kérhető!