Medence szivattyú fertőtleníteni is képes

2022-04-17
medence szivattyú

medence szivattyú

Az uszodák nagy része hatalmas teljesítménnyel rendelkező vízmozgató berendezéseket használ. Fontos szempont, hogy a medence szivattyú tisztítani is tudja a vizet. Ez úgy valósítható meg, hogy egy szűrőt építenek be elé, ami felfogja a vízben lévő szennyeződéseket. A medence szivattyúhoz tartozik még egy klór adagoló berendezés is, mely folyamatosan adagolja a vegyszert. Ha valakinek otthon a kertjében van egy nagy medencéje, akkor ott is nagy jelentősége van ennek a vízmozgató berendezésnek. Egy járókerék segítségével képes kiszívni a vizet az egyik csövön keresztül, majd a másikon át visszajuttatja azt megtisztítva. A medence szivattyú teljesítménye szerint fogyaszt áramot. Ha kisebb mennyiségű vizet képes megmozgatni, akkor kevesebb áramra is van szüksége. Ezeknek a szivattyúknak van ipari és háztartási jelentősége is. A nagy élményfürdők esetében a medence szivattyú kevesebb köbméternyi vizet mozgat meg, mint egy otthoni medencére felszerelt. Nem rendelkezik úszókapcsolóval, hiszen ennek nincsen jelentősége. Mindig a medence alján van bekötve a szivattyú szívó nyílása. Keresse a szivattyuwebaruhaz.hu weboldalt!

Mini szivattyú többféle célra!

2022-04-10
ásott kút szivattyúk

ásott kút szivattyúk

Már a megnevezéséből is következtethetünk arra, hogy a hagyományostól eltérően ezek a szivattyúk lényegesen kisebbek a méretüket és a teljesítményüket illetően. Milyen esetben lehet szükség egy alig 42 mm átmérővel rendelkező 12V mini búvárszivattyúra vagy nyomásfokozóra? Ilyen eszközöket használnak például a kis átmérővel rendelkező fúrt kutakból történő mintavételezés során. A mini búvárszivattyúknak megvan az az előnyös tulajdonságuk, hogy többet sorba kötve nyomásfokozóként alkalmazhatóak. Minél több kapcsolódik egymáshoz, annál nagyobb emelőmagasság érhető el az ilyen típusú mini szivattyúkkal. A mini szivattyúk egyik másik csoportját a szobai szökőkút szivattyúk képviselik. Kifejezetten hangulatos a természet egy szeletének a mesterséges imitálása, amiben fontos szerepet játszik a mini szivattyú. A szökőkút és tószivattyúk többféle kivitelben rendelhetők meg a szivattyúboltból. A további előnyük, hogy a tószűrő berendezés vízellátó szivattyújaként is beépíthetők. A csatlakoztatott szórófejek által az ilyen változatok többféle vízjáték előadására képesek. A folyamatos és kényelmes vízvételezés, illetve a megfelelő víznyomás kialakítása kizárólag minőségi eszközökkel valósulhat meg. Ehhez kínál kimagasló tulajdonságokkal rendelkező termékeket a szivattyúbolt, amiknek az alkalmazása és a beépítése egyszerű, ugyanakkor magas színtű hatékonyságot garantál, minimális karbantartás mellett. Nagyon sok féle szivattyúk közül válogathatunk a szivattyuwebaruhaz.hu weboldalon!

Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen egy jó esküvői fotós?

2022-04-04
esküvői fotók

esküvői fotók

A legfontosabb, hogy legyen felkészült. A szakmai felkészültséghez hozzá tartozik, hogy értsen a saját gépéhez professzionálisan, tudja meglátni azokat a szögeket, helyzeteket, amikor egy igazán jó képet tud lőni. Fizikailag és szellemileg is legyen felkészült. Ezalatt nem csak a szakmaiságot kell érteni, hanem a szertartás minden pontos részletéről tudjon, hiszen csak akkor végzi jól a munkáját, ha a végén a pár elégedett. Ráadásul fizikailag is bírni kell, nem mehet haza az esküvő közepén. A felkészültséghez hozzátartozik az aktuális trendek naprakész ismerete. Nem kevésbé fontos, hogy tudjon megfelelően kommunikálni. Mindenki más, ezért mást is igényel. Már a felkereséskor sem mindegy, hogyan tárgyal a párral, aztán az eseményem mindenki mással is. Hiszen nem csak a párral fog szót váltani, hanem a szülőkkel, vendégekkel, kiszolgáló személyzettel is. Szeretnéd tudni, hol találod az esküvői fotózás elkészítéséhez a megfelelő szakembert? Keresd a geberleberci.hu weboldalt!

Egy könnyűszerkezetes ház fűtése

2022-04-03
konnyuhaz

konnyuhaz

Természetesen minden megrendelő a saját elképzelése szerint képzeli el új, olcsó, energiatakarékos könnyűszerkezetes házát, de érdemes elgondolkodni és kiszámolni, hogy például milyen fűtést szeretne. Ha egy hagyományos padlófűtést szeretne, szüksége lesz a padlófűtés szerkezeti elemeire (persze ezt a kivitelező beszerzi) és egy gázkazánra is, ami jelentős költség (már, csak az anyagokat, csöveket, berendezéseket, munkadíjat számolva is), továbbá nem szabad elfelejteni, hogy a házba is be kell vezetni a gázt, amelynek szintén van költsége. És ha mindez megvan és elkészült, a használat során minden hónapban még gázszámla is érkezik. Fontos tudni, hogy a gázos fűtésrendszer kivitelezési költsége majdnem azonos a napelem telepítésének költségével, amely elkészülte után, már energiát termel és nem havi költséget. Ettől olcsóbb fűtési lehetőség a klíma, amely hazánk adottságait tekintve akár egész évben is megoldhatja egy könnyűszerkezetes ház, vagy fémház fűtését, emellett a hűtését is! Kérjen tanácsot a könnyűház.hu weboldal szakembereitől!

Miért jó a könnyűszerkezetes ház?

2022-04-01
fémház

fémház

Talán a legfőbb érv, hogy a fémházak  kivitelezési ideje lényegesen rövidebb a téglaépítésűekénél. Így a munkadíjon is pénz spórolható. Ugyanakkor a könnyűszerkezetes ház kivitelezésének gyorsasága nem megy a minőség rovására, ugyanis az épület készítése során nem kell megvárnunk a különböző kötőanyagok száradását, kötését, mint egy hasonló méretű ill. elrendezésű téglaház esetén (pl.: a falak közötti habarcs, vagy a födém készítése esetén). Ez összességében akár több hónapos időmegtakarítás is jelenthet. Minden esetben kezelt fenyőanyaggal dolgozunk, mely ellenáll a rovarok-, gombák megtelepedésének, szaporodásának. A könnyűszerkezetes ház építése során a pontos tervezésnek-, és anyagmegmunkálásnak köszönhetően kevesebb a hulladék, így kevesebb a kidobott pénz is. Nem utolsósorban a könnyűszerkezetes ház rendkívül jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, ezért a fűtési költsége is jóval alacsonyabb, mint egy hagyományos téglaházé. További információkért keresse a könnyűház.hu weboldalt!