Megbízható helyről rendeljél tonert!

2021-05-28
tonerek.hu

tonerek.hu

A kellemetlen szitu az, amikor azt hisszük, hogy minden rendben van, hiszen a gép nyomtat, aztán egy idő után egyszerűen megáll, és nem értjük, mi lehet a probléma, hiszen „tegnap még ment”. Ennek nagyon gyakran az oka az, hogy a nem eredeti toner, vagy nem megbízható helyről származik, és ez sajnos hosszabb távon alkalmazva esetenként bizony képes lassan, de biztosan kinyírni a nyomtatót.  Valójában tehát sajnos eléggé kiszámíthatatlan, hogy az utángyártott toner mit fog tenni a nyomtatóval. Jól hangzik, hogy az ár jó részét meg lehet spórolni, de racionálisan végig gondolva, hogyan érhetne ugyanannyit két dolog, ami elvileg ugyanazt tudja, ha az egyik 2.000ft, a másik pedig mondjuk 15.000Ft? Ha mindenképp utángyártott tonert vennél (mert a nyomtatódhoz a gyári horror áron kapható és keveset tud), akkor válogass a garantáltan megbízható minőségű tonerek közül webshopunkban, a tonerek.hu oldalon. Ne bízd a véletlenre, bízd inkább szakemberekre!

Kft alapítása

2021-05-20
KFT alapítás

KFT alapítás

Sikeresen lediplomáztál, de már hónapok óta keresed a megfelelő állást, mindhiába. Egyik nap rád mosolygott a szerencse, egy volt csoporttársad személyében, aki éppen új vállalkozásához keresett partnert magának. Lelkesedése magával ragadó volt, úgy gondoltad, miért ne vágnátok bele együtt. Te mindig is a gyakorlatiasságodról voltál híres, ő pedig a szervezőkészségéről, kiválóan tudtatok közösen dolgozni; azért a cégalapítás nem teljesen a ti asztalotok, de erre is kitűnő, hozzáértő szakembereket találtatok a https://topcegalapitas.com/ weboldalnak hála. Nem voltatok jártasak cégügyekben előtte, hogy Bt alapítás vagy Kft alapítás lenne a legkézenfekvőbb és hogy, kell székhely, de az lehet eltérő helyen a telephelytől is, a székhelyszolgáltatásnak köszönhetően. A NAV-os ügyintézést sem nektek kell majd elvégeznetek, ezek is mind-mind a https://topcegalapitas.com/ csapatának feladatai.

Szempilla liftinget teszteltem, és sokkal jobban bevált a műpilláknál!

szempilla lifting

szempilla lifting

Mindig imádtam kifesteni és hangsúlyozni a szempilláimat, nálam a hétköznapokon ebben ki is merül a szemfestés művelete. Pont ezért szoktam olyan megoldásokkal próbálkozni, amik helyettesíthetik a mindennapos spirálozást: tartós festék, műszempilla, lifting. A műszempilláról elárulhatom, hogy sajnos nem jött be: szép volt, természetes hatású, de egy hét után úgy hullott, mintha nem lenne holnap, ráadásul tönkrevágta az igazi pilláimat is. Arról nem is beszélve, hogy nem bírtam annyi időt szánni rá, amennyit kellett volna. A sima tartós festést bár szerettem, sosem adott igazi volument, úgyhogy tovább kerestem az ideális megoldást – így jutottam el a szempilla-liftinghez. A lifting egy olyan eljárás, amely során a saját pillákat emelik meg göndörítő hatóanyagokkal. Na, nem kell roncsolt és csúnya, száraz végeredményre gondolni, mert ez kifejezetten a szempillákra fejlesztett dauervízzel történik (de nem ugyanaz, mint a szempilladauer), ráadásul hipoallergén anyagokkal, így az érzékeny szeműek is igénybe vehetik ezt a szépülési formát. Szempilla liftinghez jelentkezz be a https://satoczkibeakozmetikus.hu weboldalon!

A városkép is számít a légkondi elhelyezésénél!

2021-05-18
kültéri egység

kültéri egység

Vannak esetek, amikor nem szükséges építési engedély a légkondi kültéri elhelyezéséhez! Ilyenek például, ha a társasházban élők a lakókkal közösen egyeztetve helyezhetik el a klíma külső egységét a homlokzaton, vagy társasházban megoldást jelenthet, ha valaki az erkélyére tudja szereltetni a klíma kültéri egységét, de ezt sokszor maga a lakó nem akarja, mert helyet foglal, csúnya és zajjal jár. Ezek kivételével minden esetben építési engedély-köteles a klímaegység kültéri elhelyezése. Az engedélyhez a vidéken élőknek a területileg illetékes önkormányzatot kell megkeresniük, a budapestieknek pedig a főváros adott területi kirendeltségű építésügyi csoportját. A helyi településképi előírásoktól függően a különböző kerületekben élőkre más-más szabályok vonatkozhatnak. Műemlék épületek, világörökséghez tartozó homlokzatok esetén a Budapest Főváros Kormányhivatala Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához kell fordulni engedélyért, ám a légkondi kültéri egységének elhelyezését a legritkább esetben engedélyezik védett épület homlokzatán, sőt többnyire kifejezetten tiltják. Kérje a klimatszeretnek.hu weboldal szakembereinek a segítségét!

Légkondicionáló a tisztább levegőért!

2021-05-11
LG légkondi

LG légkondi

Számos tanulmány kimutatta, hogy jellemzően sokkal rosszabb a levegő az épületek belső tereiben, mint a szabadban. Mivel a szennyezett levegő számos betegséggel összefüggésbe hozható, a levegőminőség javítása olyan befektetés, amire érdemes költeni. Kutatások szerint a beltéri levegő átlagosan kétszer-ötször szennyezettebb, mint a kültéri. Ez a statisztika magában foglalja a kiváló légszűrő rendszerekkel felszerelt belső tereket is – képzeljük el, mi lehet a helyzet a rossz szellőzésű helyiségekben! Ugyancsak beszédes adat, hogy egy átlagos otthonban évente 40 kiló por termelődik. Érthető, hogy a poratkák beköltöznek a lakásba, és vígan lakmároznak ebből a bőséges termésből – ez az oka a gyakori porallergiának. Az otthon tartott háziállatok szőre, a háztartási tisztítószerek és vegyi anyagok, a bútorok, a szőnyegek, a festékekből származó finom részecskék tovább bővítik a szennyező anyagok listáját. A megfelelően működő légkondi csökkenti a levegőben terjedő port, így a kellemes hőmérsékleten kívül tisztább lesz a levegő is! A klíma telepítés elvégzéséhez keresse a klimatszeretnek.hu weboldalt!

Belső kontrollrendszer kiépítése

2021-05-04
belsokontrollrendszer.hu

belsokontrollrendszer.hu

A köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső kontrollrendszeréről szóló 339/2019. (XII. 23.) kormányrendeletet kimondja, hogy annak a köztulajdonban álló gazdasági társaságnak kötelező a belső kontrollrendszer kiépítése, amely esetében a tárgyévet megelőző két üzleti évben a mérlegforduló napján a következő három mutatóérték közül legalább kettő a társaság elfogadott éves beszámolója, vagy a konszolidált éves beszámolója alapján meghaladja a következő határértéket. A mérlegfőösszeg a 600 millió forint, az éves nettó árbevétel az 1 200 millió forint, az átlagosan foglalkoztatottak száma a 100 fő. Vagyis, a jogszabályok alapján a köztulajdonban álló gazdasági társaságoknak 2021.07.01-től kötelező a belső kontrollrendszer működtetése, melyről az első számú vezetőnek évente nyilatkoznia szükséges. Belső ellenőrzési funkció kialakítása szükséges, és megfelelést támogató szervezeti egységet kell létrehozni. A további információkért keresse a belsokontrollrendszer.hu weboldalt.